Implantater

 

Det er ikke rart at miste en tand – eller hele tandsættet for den sags skyld. Udover den forringede tyggeeffekt kan man opleve manglende velvære og en negativt ændret selvopfattelse. Men behandling med  et eller flere tand- implantater  kan forbedre din livskvalitet og er ofte det rigtige valg ved tandtab, eller løse proteser, som kan fungere dårligt.


Et implantat er en ny tandrod i titanium, der gør det muligt for os at genskabe funktionen og udseendet af en eller flere mistede tænder. Som den naturlige rod giver implantatet en stabil og sikker støtte til den nye tand eller protese. Hvis man mister en tand svinder knoglen i området. Drejer det sig om flere tænder, kan det ændre hele ansigtets udseende betydeligt. Med implantater kan vi genopbygge dig med stort set samme udseende, følelse og funktion. Konceptet blev udviklet i Sverige for mere end 35 år siden og de først indsatte implantater fungerer stadig.

 

Behandling

Der findes flere forskellige behandlingsmuligheder. Vi kan  erstatte en enkelt tand med et implantat, flere fortænder, flere kindtænder, lave en fastsiddende bro på implantater i en hel tandløs kæbe eller en  aftagelig tryklåsprotese, der sidder på implantater. Indsættelse af implantater foregår under lokalbedøvelse og er en meget skånsom operation, som oftest opleves helt uden ubehag. De nye tænder udformes, så de passer til
dine egne tænder både i farve, størrelse og form.

Et implantat er en kunstig tandrod.

Implantatbehandling kan være en mulighed, hvis en, flere eller alle tænder er mistede.

Den kunstige rod består af titanium, som vokser sammen med knoglen.
Herpå bygges en ny krone op.

Det kan lade sig gøre at lave en eller flere kunstige rødder.
Vi kan også lave en implantatbro - altså en fastsiddende række tænder, hvor der før var en protese.
Hvis alle tænderne mangler, kan kunstige rødder danne grundlag for en fast bro eller en tryklåsprotese.

Her på klinikken anvender vi kun anerkendte og veldokumenterede kvalitetsimplantater.

Kunstige rødder eller implantater er en behandling, som vi udfører i stadig stigende grad. Som noget nyt er det nu af og til muligt at isætte implantatet straks – altså umiddelbart efter tandudtrækning. Dette afkorter selvsagt behandlingsforløbet og mindsker i virkeligheden indgrebet. De tilbagemeldinger, vi får fra vores patienter, er meget positive omkring denne nye procedure. Oftest har de stort set ikke mærket noget under og efter operationen.

 

 

 

 
dinTANDLÆGE Tarup Center • Rugvang 40 • 5210 Odense NV • Tlf. 66 16 19 68 • tandcenter@smil-i-tarup.dk