Hvidere tænder

 

Tandblegninger:
Blegning af tænder kan foregå på flere måder.

1: Ved én "blå" tand.
Det sker, at en tand bliver mørkt misfarvet efter en rodbehandling. Dette behøver man nu ikke længere affinde sig med. Tandlægen kan blege den enkelte tand ved 1 eller 2 behandlinger - og det gør aldrig ondt!!

2: Alle tænder.
Hvis man ønsker Hvidere Tænder, kan det nu også lade sig gøre.

Vi fremstiller blegeskinner her på klinikken. Skinnerne fylder du selv med blegegel før sengetid - og du vågner med et lysere smil!!

Det føles ikke spor ubehageligt. Skinnen er 1 mm tyk og gelen bliver i skinnen.
Resultatet er sikkert, men behandlingstiden er lidt forskellig, ca. 1 uge.
Tænderne forbliver hvidere i årevis, men skulle du ønske at gentage behandlingen senere, kan skinnen sagtens genbruges, da den er meget blød. I så fald skal du blot købe lidt mere blegegel.

Skinnerne kan gemmes og genbruges hvis du senere ønsker at gentage behandlingen. Udviklingen går stærkt også inden for blegemetoder og produkter. Spørg dinTANDLÆGE.

 

Andre muligheder for lysere tænder

Hvis misfarvningen ikke kan klares med blegning, har vi andre muligheder: Vi kan dække den misfarvede tandoverflade med  plast i den ønskede farve. Dette er forholdsvis billigt.

Det er også muligt at lave en tilpasset, tandfarvet porcelænsskal, som sættes fast på tanden. Det kaldes en porcelænsfacade, og den er generelt stærkere og mere form- og farvestabil end plast. Til gengæld også dyrere. Ved denne behandling tages et aftryk af tanden og facaden fremstilles derefter  på et laboratorium. Porcelænsfacaden ”limes” på tanden med en speciel type plast
  

Kronebehandling

Endelig er der mulighed for at lave en krone til tanden, som omslutter alle tandens flader med en yderskal af porcelæn. Denne behandling skjuler selv de værste misfarvninger, og forstærker desuden  tanden . Princippet for denne fremstilling er som ved en porcelænsfacade, blot kræves der mere plads, dvs. der skal slibes mere af tanden, end ved de ovennævnte metoder.  

 

Bleg-selv

I dag kan du købe blegemidler til tænder i håndkøb. Fra blandt andet de danske tandlægeskoler lyder imidlertid advarsler mod selv at forsøge sig. Blegemidlerne er skrappe sager, som kan give ubehagelige bivirkninger. Husk dine tænder skal holde hele livet.

 
dinTANDLÆGE Tarup Center • Rugvang 40 • 5210 Odense NV • Tlf. 66 16 19 68 • tandcenter@smil-i-tarup.dk